تاثیر کرونا و قرنطینه بر سلامت روان نوجوان

تاثیر کرونا و قرنطینه بر سلامت روان نوجوان

تاثیر کرونا و قرنطینه بر سلامت روان نوجوان - دکتر نجفی زادگان - روانشناس نوجوان

تاثیر کرونا بر سلامت روان نوجوانان

 

شیوع بیماری کرونا و شدت گرفتن آن در جوامع مختلف، موضوعات و مشکلات دیگری نیز به سبب شایع شدن این بیماری شدت گرفتند.

یکی از مهم‌ترین این بیماری‌ها افسردگی و مشکلات مرتبط با روح و روان افراد و به طور کلی تاثیر کرونا بر روان نوجوان است.

کرونا انسان‌ها مجبور به حصر و قرنطینه خانگی کرده و حداقل ارتباط اجتماعی را به وجود آورده است.

چنین موضوعی نه تنها روی افراد عادی و بزرگسال بلکه روی نوجوانان و کودکان نیز تاثیر سو داشته است.

تاثیر قرنطینه بر نوجوان سبب شده تا بسیاری از روانشناسان و مادر و پدران به دنبال راه حلی مناسب برای رفع این مشکل بوده تا در دراز مدت و تا حل مشکل پاندمی تبدیل به بیماری و مشکلی بزرگتر نشود.

اهمیت بحث روان در بین نوجوانان

بحث تاثیر قرنطینه بر نوجوان همواره مورد توجه بوده و قبل از دوران کرونا نیز اهمیت سلامت روان نوجوانان و کودکان جزء مباحث مهم در علم روانشناسی تلقی می‌شده است.

نوجوانان به دلیل قرارگیری در سنین بحرانی، حساس‌تر از سایر بازه‌های سنی بوده و توجه به عواطف، احساسات و رفتارهای آن‌ها بایستی برای پدر و مادر اهمیت بیشتری داشته باشد.

تاثیر قرنطینه بر نوجوان باعث شده این اهمیت بیشتر از قبل شده باشد. گرفتاری نوجوان در این پاندمی سلامت روان وی را بیشتر از قبل به خطر بیاندازد.

سنی که یه نوجوان چه دختر و چه پسر در آن قرار دارد، دوران اوج رشد اجتماعی وی بوده، نوجوان همواره به دنبال استقلال فکری و رفتاری بوده

و موضوعی مانند قرنطینه از استقلال و شکل‌گیری سایر مهارت‌های اجتماعی وی جلوگیری می‌کند؛

از طرفی نمی‌توان دست روی دست گذاشت و شاهد از بین رفتن مرحله مهم از رشد فرزند خود بود و بهتر است به دنبال راهکارهایی برای حل تاثیر کرونا بر روان نوجوان گشت.

استفاده از نظریات یک مشاور متخصص و یا ایجاد محیطی صمیمی و پویا در منزل و تشویق وی به ایجاد گروه‌های اجتماعی به دوستان خود

به صورت آنلاین و گاها در شرایط مناسب به صورت حضوری می‌توان روی این مشکل سرپوش گذاشته و نوجوان را در این دوران کرونا کمتر مبتلا به درگیری‌های روحی و روانی کند.

تاثیر کرونا بر روان نوجوانان و کودکان چگونه است؟

پاندمی کرونا و شیوع آن تاثیر بسیاری روی تمامی اعضای جوامع مختلف شده اما در این میان بیشترین آسیب از لحاظ روانی را نوجوانان و کودکان متحمل شده‌اند؛ پس بهتر است تاثیر کرونا بر روان نوجوان را حتما جدی بگیرید.

چنین موضوعی سبب شده تاثیرات مخربی روی این دسته از افراد اعمال شده و حتی منجر به افسردگی و یا سایر بیماری‌های روانی شود.

نوجوان به دلیل سنی که در آن قرار دارد در اوج روزهای فعالیت خود بوده و نیاز به محیطی برای بروز این فعالیت‌های اجتماعی، درسی، هنری، ورزشی و یا حتی دوستانه خود دارد.

تاثیر قرنطینه بر نوجوان و به صورت کلی کرونا سبب شده چنین فعالیت‌هایی به حداقلی‌ترین حالت خود رسیده

و این موضوع نیز بر روند طبیعی رشد نوجوان تاثیری مخرب می‌گذارد و نوجوان در این سن نیاز به محیطی پرشور و فعال دارد.

اولین حسی که در این دوران و اوضاع به سراغ نوجوان می‌آید اضطراب است.

اضطراب دوری از دوستان، عقب ماندن از درس و تحصیل، عدم انجام فعالیت‌های انفرادی، عدم شرکت در جمع دوستان و شاید حتی تنها ماند به صورت 24 ساعته با پدر و مادر نیز یکی از اضطراب‌های مهم نوجوانان در دوران قرنطینه است.

چنین موضوعی از استقلال نوجوان جلوگیری کرده و وی را همواره در معرض دید و دسترسی پدر و مادر قرار می‌دهد؛ در حالی که نوجوان انتظار دارد محیط خود را داشته و با استقلال بیشتری به امور شخصی خود اعم از تحصیل و گفت‌و‌گو دوستانه خود بپردازد.

ایجاد چنین محیطی برای نوجوان در دوره قرنطینه کاری دشوار نیست و می‌توان با استفاده از راهکارهایی علاوه ایجاد چنین موضوعی، از سلامت روان وی نیز مطمئن شد.

راهکارهایی برای کنترل روان نوجوانان در دوره قرنطینه- روانشناسي کرونا - دکتر ياسين نجفي زادگان

راهکارهایی برای کنترل روان نوجوانان در دوره قرنطینه

برای ایجاد کاهش تاثیر کرونا بر روان نوجوان در ابتدا باید کمی با خود نیز به عنوان پدر و ماد مدارا کرد؛ این مدارا شامل توجه بیشتر و حق دادن به نوجوان در مقابل چنین موضوعی است.

در ابتدا بهتر است با یک مشاور مخصوص کودک و نوجوان صحبت کرده و با شرح اوضاع نوجوان دست به اقداماتی زد؛ اما به طور کل می‌توان با راهکارهای ذکر شده در ادامه نیز چنین شرایطی را برای وی مهیا کرد.

رشد اجتماعی نوجوانان:

رشد اجتماعی و عدم بروز آن اولین مشکل و در واقع مهم‌ترین آن در تاثیر کرونا بر نوجوان است.

همانطور که گفته شد نوجوان در این سن نیاز به استقلال بیشتری داشته و قرنطینه مانع این موضوع می‌شود.

پدر و مادر در این مرحله می‌توانند با ایجاد محیطی آزادتر برای دسترسی نوجوان به همسالان خود از طریق سایت‌های آنلاین

و در صورت امکان به صورت حضوری با مراقبت بسیار چنین محیط آزادی را برای وی خلق کرده

تا نوجوان بتواند علاوه‌بر دریافت حس استقلال مورد نیاز خود به پیش‌برد رشد اجتماعی خود نیز کمک کند.

ارتباط صحیح پدر و مادر با فرزند در این مرحله بسیار مهم بوده و بهتر است این ارتباط حفظ شده و قالبی دوستانه داشته باشد تا در صورت بروز مشکل، نوجوان به راحتی بتواند خود را در مقابل والدینش ابراز کند.

شیوه تحصیل و یادگیری:

تحصیل و یادگیری نیز دومین موضوع مهم در دوران تاثیر قرنطینه بر نوجوان بوده که ممکن است دچار تزلزل شود. برای پیگیری و ایجاد راهکاری در این مورد مهیا کردن محیطی برای یادگیری آنلاین و راحت برای نوجوان می‌تواند اولین شرط باشد.

بهتر است از بهترین وسایل الکترونیکی و ارتباطی برای دسترسی نوجوان به معلم و مدرسه استفاده کرده تا تغییری در یادگیری وی ایجاد نشود. البته که یادگیری آنلاین خود نیز شرایطی دشوار برای نوجوان محسوب شده اما می‌توان با بهبود شرایط آن این سختی را کمتر کرد.

تفریح و سایر کارهای مشابه:

نوجوان در دوران کرونا به سختی می‌تواند فعالیت‌هایی را که در دوران قبل از این داشته را تکرار کند. ایجاد شرایطی برای جایگزین کردن فعالیت‌هایی که مورد پسند وی باشد و در خانه نیز قابل اجرا باشد یکی دیگر از راهکارهایی است که والدین می‌توانند انجام دهند و سبب کاهش تاثیر قرنطینه بر نوجوان شوند.

به طور مثال اگر فرزند شما علاقه به ورزش خاصی دارد می‌توانید این فعالیت هیجان‌انگیز را با فعالیتی مشابه در خانه عوض کنید.

افزایش اضطراب و افسردگی:

مهم‌ترین بخش در خانه ماندن نوجوان و کودکان در دوره کرونا افزایش اضطراب و یا ایجاد افسردگی در آن‌ها است.

استفاده از تمامی راهکارهای گفته شده و همچنین در نظر داشتن رفتار و اخلاق‌های روزانه وی می‌تواند به ایجاد نشدن چنین موضوعی کمک شایانی کند.

نوجوانان به طور عادی در این سن در معرض اضطراب و افسردگی قرار دارند و کرونا و قرنطینه نیز می‌تواند عاملی دو برابر شده و چنین موضوعی را در آن‌ها شدت ببخشد.

با کاهش عوامل استرس‌زا می‌توانید به راحتی بخشی از تاثیر کرونا بر روان نوجوان را خنثی کرده و محیطی ارام را برای فرزند خود به‌وجود بیاورید.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
راهنمای جامع مقابله با افسردگی

هر آنچه درباره افسردگی باید بدانید + آزمون سنجش افسردگی

آنچه در این پست میخوانید پرسشنامه افسردگی + آنلاین و رایگانچه کسی افسرده میشود؟علت های افسردگی چیست؟چطور رفتار پر افسردگی…

بیشتر بخوانید
درمان بیخوابی

بیخوابی را چگونه درمان کنیم ؟ | علت + ۱۲ درمان بدون دارو

آنچه در این پست میخوانید چگونه بر بیخوابی غلبه کنید۱- نظم دادن به زمان خواب۲- جلوگیری از چرت زدن۳- تخت‌خواب…

بیشتر بخوانید
بحران هویت در نوجوانی

هویت نوجوان چگونه شکل می گیرد ؟ | روش های شکل گیری هویت سالم نوجوان

آنچه در این پست میخوانید از کجا بفهمیم بحران هویت رو در نوجوانی به درستی گذروندیم ؟تغییرات اساسی شناختی در…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.