افسردگی نوجوانان

5 مورد از نشانه‌ ها و علائم افسردگی در نوجوانان + بهترین روش درمان

افسردگی در نوجوانان - دکتر یاسین نجفی زادگان - روانفیکس

ن5 مورد از نشانه‌ ها و علائم افسردگی در نوجوانان + بهترین روش درمان

در جامعه امروز نوجوانان در برابر مشکلات بسیار روحی و گاها روانی قرار می‌گیرند که بسیاری از آن‌ها نیاز به بررسی بیشتر و درمان دارد تا به افسردگی منتهی نشوند.

علائم افسردگی در نوجوانان در صورت تشخیص زودهنگام به راحتی قابل درمان بوده و در ادامه نیز و در بزرگسالی می‌تواند آن‌ها را کمتر در مواجهه با این بیماری قرار دهد.

افسردگی در افراد دارای علائم شایع و مشخصی بوده که در ادامه به معرفی چند مورد از نشانه های افسردگی در جوانان می‌پردازیم.

عدم عزت نفس و افسردگی نوجوان - دکتر یاسین نجفی زادگان - روانفیکس

علائم افسردگی در جوانان

افسردگی بیماری کاملا قابل درمان بوده که در هر شرایط و سنی افراد را می‌تواند به خود مبتلا کند. افسردگی در نوجوانان نیز یکی از مسائل مهم در جامعه بوده که به دلیل قرارگیری افراد در سن رشد و تغییر تحولات جسمی و هورمونی در آن‌ها و یا بسیاری دیگر از دلایل شخصی شکل می‌گیرد.

نشانه ‌های افسردگی در جوانان و نوجوانان بسیار متفاوت از رفتارهای نابه‌هنجار و یا کج خلقی‌های مربوط به آن سن است و باید در رفتارهای فرد مورد بررسی قرار گرفته تا به درستی شناسایی شود.

علائم افسردگی در نوجوانان دختر و پسر نیز از یکدیگر متمایز نبوده و در هر دو جنس معمولا نشانه‌ها یکسانی دیده می‌شود و ممکن است تنها نمود آن‌ روری اشخاص مختلف متفاوت باشد.

اختلال و یا عملکرد ضعیف در تحصیل

یکی از بارزترین علائم افسردگی در نوجوانان دختر و پسر عملکرد ضعیف در تحصیل و درس خواند است. این عملکرد می‌تواند به صورت ناگهانی در فرد رخ دهد و یا مسیری تدریجی را طی کند.

معمولا نوجوانانی که دچار افسردگی هستند تمرکز کافی برای دریافت و فهمیدن دروس را ندارند و یا به عمد از این کار سرباز می‌زنند که این خود نیز نشانه دیگری از جلب توجه منفی است.

اگر نوجوان شما تا به حال مسیری یکنواخت و معمولی در تحصیل خود داشته و حال با تغییری شگرف در نمرات و نوع درس خواندن وی روبه‌رو شدید بهتر است از یک درمانگر کمک گرفته تا از بروز افسردگی پیش از گستردگی آن جلوگیری کنید.

گاها روند برعکس این موضوع یعنی افراط بسیار در تحصیل نیز یکی از علائم افسردگی در نوجوانان بوده که در طی آن فرد به دلیل جلب توجه و با عزت نفس پایین سعی دارد با بالا بردن خود در مقطع تحصیلی این کمبود را جبران کند.

تغییرات عاطفی شدید

تغییرات عاطفی دامنه گسترده‌‌ای دارد و نشانه‌هایی مانند احساس اندوه بسیار، گریه‌های مکرر، تحریک پذیری بالا به خصوص در هنگام خشم، نا امیدی و پوچ انگاشتن مسائل، بی علاقگی به انجام کارهای روزانه حتی خوردن وعده‌های غذایی و حتی فکر به خودکشی را نیز شامل می‌شود. این تغییرات نیز همانند تغییرات تحصیلی نمود بارزی داشته و به راحتی می‌توان با بررسی رفتار فرد به نشانه های افسردگی در نوجوانان پی برد.

شاید تغییرات عاطفی ناشی از مشکلات ریشه‌دار‌تری باشد و در سنین پایین‌تر مانند کودکی در فرد شکل گرفته باشد و در صورت عدم در درمان در جوانی و گاه بزرگسالی وی نیز ادامه پیدا کرده و همواره موجب آزار او شود.

تغییر در اشتها و کاهش یا افزایش وزن

سن نوجوانی همراه با تغییرات و مشغله‌های ذهنی بسیاری روبه‌رو است که می‌تواند به سادگی روان فرد را افسرده کند. این موضوع تنها روی بعد روانی فرد اثر نگذاشته و می‌تواند موجب بروز بیماری‌های جسمی نیز در وی شود.

یکی از علائم افسردگی در نوجوانان تغییر در اشتها و یا کاهش و افزایش شدید وزن است.

چنین عاملی می‌تواند به سرعت روی سلامت جسمی نوجوان اثر گذاشته و علاوه‌بر افسردگی بیماری‌های دیگری نیز ایجاد کند.

تغییر وزن در نوجوان بسیار مشهود بوده و گاها نوجوان به دلیل پرخاشگری از مصرف وعده‌های روزانه غذایی خودداری می‌کند که همگی این موارد می‌تواند به افسردگی منتج شوند.

دوری از اجتماع

نوجوان افسرده معمولا دوری از اجتماعات و تنهایی را به شرکت در کارهای گروهی و مشارکت‌های جمعی ترجیح می‌دهد و یا در تلاش است در موقعیتی قرار بگیرد که دور از بقیه افراد باشد.

بسیاری این موضوع را با کمبود اعتماد به نفس اشتباه می‌گیرند، البته که این موضوع زاییده کمبود اعتماد به نفس است اما ممکن این نوجوان دارای اعتماد به نفس بوده اما به دلیل افسردگی از جمع‌ها و اجتماعات دوری کند.

این مسئله را می‌توان در مدرسه و در هنگام انجام کارهای گروهی، نگذراندن وقت و تفریح نکردن با دوستان و دوری از جمع خانوادگی مشاهده کرد.

نوجوانان معمولا رغبت بسیاری به دوستی و دوستیابی و گذراندن زمان خود با هم سالان خود دارند و برعکس چنین موضوعی در فرد می‌تواند علائم افسردگی در نوجوانان باشد

عزت نفس و اعتماد به نفس پایین

یکی دیگر از علائم افسردگی در نوجوانان عدم عزت نفس و اعتماد به نفس کافی در فرد است. عزت نفس و اعتماد به نفس دو مقوله متفاوت از هم بوده که در تعریفی جدا ارتباط‌هایی نیز با هم دارند.

در صورت وجود عزت نفس کافی نوجوان معمولا خود را دست کم گرفته و با آسانی مسئولیت کارهای مختلف را بر عهده نمی‌گیرد و یا به دلیل این کمبود ممکن است خود را در موقعیت‌هایی پایین‌تر سطح شخصیتی خود قرار دهد. نوجوان با اعتماد به نفس پایین ممکن است عملکرد شخص با عزت نفس کم را نداشته باشد اما جرات انحام بسیاری از کارها و حتی تصورات را نداشته باشد.

هر دو این موضوع منجر به لذت نبردن از جنبه‌های مختلف زندگی،خجالت زدگی، احساس بی ارزش بودن و شکست خوردگی را در فرد تداعی کند.

 

گفتگو درست درمان افسردگي نوجوان - دکتر ياسين نجفي زادگان - روانفيکس

بهترین روش درمان افسردگی در نوجوانان

بهترین و اصلی‌ترین روش درمان نشانه های افسردگی در نوجوانان صحبت کردن و گفت‌وگو است. این گفتمان می‌تواند رابطه‌ای دو جانبه بین نوجوان و یکی از اعضای خانواده، دوست مورد تایید و یا درمانگر و مشاور باشد.

همچنین در مواردی می‌توان به صورت چند جانبه در قالب صحبت‌های خانوادگی و یا گروه‌های دوستی این گونه مشکلات را برطرف کرد. بهترین راه برای درمان بعد از خانواده، درمانگر و یا مشاور مخصوص نوجوانان است؛ مشاور می‌تواند راه‌هایی را در اختیار نوجوان و خانواده آن قرار دهد تا مشکلات با سرعت و دقت بیشتری برطرف شده و حتی در سنین بالاتر نیز به کمک وی بیاید.

تعدادی از این درمان‌ها کارهایی شامل تشویق به فعالیت‌های گروهی و جمعی، ورزش و تحرک، استفاده از روش‌های محبت آمیز به خصوص در صحبت کردن و مکالمه با نوجوان، تهیه وعده‌های غذایی دلچسب و مفید و درک کردن رفتارهای نوجوان است.

در بسیاری از موارد نادر نیز به دلیل گستردگی بیماری ممکن است نیاز به دارو درمانی باشد که این گزینه کمتر مورد استفاده قرار گرفته و در مورد نوجوانان سعی می‌شود با روش‌های کنشی مانند صحبت کردن این دسته از مشکلات را برطرف کرد.

استفاده از دارو نیز در این گونه موارد محدود بوده و با استفاده از دوزهای پایین درمانی صورت می‌گیرد.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
راهنمای جامع مقابله با افسردگی

هر آنچه درباره افسردگی باید بدانید + آزمون سنجش افسردگی

آنچه در این پست میخوانید پرسشنامه افسردگی + آنلاین و رایگانچه کسی افسرده میشود؟علت های افسردگی چیست؟چطور رفتار پر افسردگی…

بیشتر بخوانید
درمان بیخوابی

بیخوابی را چگونه درمان کنیم ؟ | علت + ۱۲ درمان بدون دارو

آنچه در این پست میخوانید چگونه بر بیخوابی غلبه کنید۱- نظم دادن به زمان خواب۲- جلوگیری از چرت زدن۳- تخت‌خواب…

بیشتر بخوانید
تعرض جنسی در کودکان و آسیب در بزرگسالی

سو استفاده جنسی از کودکان و مشکلات در بزرگسالی ؛ آری یا خیر ؟!

آنچه در این پست میخوانید آیا قربانی سو استفاده جنسی شدن در دوران کودکی به بروز مشکلاتی در دوران بزرگسالی…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.